Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. U ontvangt hiervoor maandelijks een bijdrage via de belastingdienst.

Wanneer heeft u recht op kinderopvangtoeslag:

  • U en uw partner werken, volgen een opleiding, volgen een traject naar werk of een inburgeringcursus.
  • Uw kind gaat naar een geregistreerde kinderopvang
  • U heeft een contract met het kindercentrum
  • U betaald een eigen bijdrage

Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen, het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat en van het aantal opvanguren waarvoor u recht heeft op kinderopvangtoeslag. Om een proefberekening te maken, klik hier

Voor meer informatie m.b.t. de belastingdienst, klik hier

U kunt de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst rechtstreeks op rekening van De Vlindertuin over laten maken. De Vlindertuin heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten. U kunt dit doorgeven met Mijn toeslagen.

Let op!

U blijft er zelf verantwoordelijk voor dat de gegevens voor uw kinderopvangtoeslag juist zijn. Ook als de toeslag rechtstreeks wordt uitbetaald aan de opvanginstelling. Verandert uw situatie of maakt u geen gebruik meer van kinderopvang? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door met Mijn toeslagen.

  • In 2022 krijgt u maximaal 8,50 per uur vergoed van de belastingdienst en 230 uur per maand (wanneer beide ouders full-time werken/ opleiding volgen)
  • U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loopt u toeslag mis.
  • Als u stopt met werken of werkeloos raakt, heeft u nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag

Gaat u binnen deze 3 maanden niet werken? Of geen opleiding, inburgeringscursus of traject naar werk volgen? Dan hebt u na deze 3 maanden geen recht meer op kinderopvangtoeslag. U moet de kinderopvangtoeslag stopzetten.

Neem contact op met KDV De Vlindertuin

Kom gerust in contact met ons als u vragen heeft of meer wilt weten over ons kinderdagverblijf. Onze medewerkers voorzien u graag van meer informatie over onze opvang mogelijkheden.

Email: info@kdvdevlindertuin.nl

Telefoonnummer groep:
Groep “De Rupsjes” Tel: 0320-265028

Telefoonnummer Directie:
Inge Langenberg-Gerhardt Tel: 06-13559606